Зеленський та Ердоган. Фото з відкритих джерелЗеленський та Ердоган. Фото з відкритих джерел
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

В ході свого візиту в Туреччину, запланованого на 8 березня, глава Української держави Володимир Зеленський проведе переговори з лідером Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом. Вони обговорять ключові питання, як-от безпеку мореплавства в акваторії Чорного моря, розвиток двосторонніх оборонних ініціатив та стратегії звільнення заручників.

Про це інформує пресслужба Офісу Президента.

Зокрема, у повідомленні йдеться про те, що у рамках офіційного візиту до Туреччини, президент України Володимир Зеленський проведе зустріч з турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом. Вони планують обговорити ряд важливих питань: ініціативи Формули миру та організацію Саміту миру, забезпечення безпеки на морських шляхах Чорного моря, зміцнення глобальної продовольчої безпеки. Окремо торкнуться стратегії щодо звільнення українських громадян, які перебувають у полоні або утримуються як політичні в’язні російською стороною.

Під час свого візиту до Туреччини особлива увага президента України буде зосереджена на двосторонніх ініціативах у сфері оборони. Володимир Зеленський огляне суднобудівні заводи, де триває будівництво корветів для українського військово-морського флоту. Також проведе зустрічі з керівниками провідних оборонних підприємств Туреччини.

Напередодні пресслужба Ердогана також анонсувала візит Зеленського до Туреччини. Зокрема в адміністрації турецького лідера наголошували, що Ердоган та український президент обговорять хід війни між Україною та Росією. Особливо актуальними будуть питання щодо зернового коридору, перспективи мирного врегулювання в регіоні, а також двосторонні відносини між країнами.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *