Володимир Зеленський. Фото: president.gov.uaВолодимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російська Федерація має конкретний план, аби спробувати зірвати Глобальний саміт миру щодо України. 

Про це розповів український лідер Володимир Зеленський

За словами президента, розвідка України має дані щодо того, що Росія не просто бажає зірвати проведення конференції, але й має вже конкретний план. Зокрема ворог планує якомога зменшити участь інших країн в майбутньому саміті. У зв’язку з цим Зеленський закликав партнерів до єдності заради справедливості у світі.

Президент зауважив, що держави зацікавлені у тому, аби Росія поважала міжнародне право, а майбутня конференція зможе дати шанс на справедливий мир. 

Водночас інших подробиць щодо планів ворога президент не розкрив. 

Глобальний саміт миру 

Ще в жовтні 2022 року, під час виступу перед лідерами країни “Великої сімки”, президент вперше озвучив “формулу миру”, яка повинна посприяти завершенню війни у нашій країні. Загалом “формула” складається з десяти пунктів, які передбачають виведення військ країни-терориста з території України, боротьбу з екоцидом та іншим. 

Україна робить усе можливе, аби залучити до саміту якомога більшу кількість людей. Також очікується, що конференція пройде у Швейцарії вже з 15 по 16 червня. Також серед учасників може бути й Китай, втім, Пекін наполягає на тому, аби участь також взяла Росія

Як відзначав раніше керівник Офісу президента Андрія Єрмак, Росія візьме участь в засідання, але не першому. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *