Емманюель Макрон. Фото: ReutersЕмманюель Макрон. Фото: Reuters
0 0
Read Time:59 Second

Глава Французької держави, Емманюель Макрон, не виключає варіант відправлення французьких військових контингентів до України у випадку нового наступу Росії у бік Києва або Одеси.

Цю інформацію передав представник французьких комуністів Фаб’єн Руссел, на якого посилається видання L’Independant.

Такі коментарі були виголошені Макроном під час зустрічі з представниками парламентських фракцій.

Лідер партії “Національне об’єднання” Мануель Бомпар поділився своїми враженнями, зазначивши, що його тривога тільки посилилася після зустрічі.

Водночас представник комуністичної партії Руссел повідомив пресі, що президент Макрон продемонстрував карту, яка вказує на потенційні нові напрямки атак російських сил.

Руссел зазначив, що Макрон озвучив можливий сценарій для французького втручання, який включає російський наступ на Одесу або Київ.

Нагадаємо, раніше Емманюель Макрон не відкидав можливості розмістити французькі війська на території України. Він також закликав європейських союзників не боятися Росію, а зробити все можливе, аби захистити Україну.

Останнім часом риторика президента Франції відчутно змінилася. Якщо ще нещодавно він постійно намагався зідзвонитися з російським диктатором Володимиром Путіним, то зараз його заяви щодо захисту України набувають все жорсткіших форм. Він більше не бачить сенсу у телефонних розмовах з Кремлем. Натомість намагається перебрати на себе ініціативу європейського лідера, який турбується не лише за Україну, а й за безпеку усього континенту.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *