Реджеп Тайїп Ердоган, президент ТуреччиниРеджеп Тайїп Ердоган, президент Туреччини / Фото: static.timesofisrael.com
0 0
Read Time:54 Second

Поїздка турецького лідера Реджепа Тайїпа Ердогана до Сполучених Штатів Америки (США) скасована. Він планував відвідати Штати 9 травня. 

Про це розповідає місцевий онлайн-портал OdaTV

Зазначається, що під час поїздки президент Туреччини повинен був вперше зустрітись з американським колегою Джо Байденом у Білому домі. Лідери країн повинні були обговорити боротьбу з тероризмом, Близький Схід, а також проєкти й відносини Штатів та Туреччини. 

Онлайн-портал додає, що причиною такого рішення було виділення підтримки Ізраїлю з боку США. Відповідно до законопроєкту, мова йде про 26 мільярдів доларів.  

Також важливо зауважити, що є ЗМІ, які пишуть не про скасування, а саме перенесення візиту. Зазначається, що нова дата поїздки узгоджується

Критика Ердогана в бік Ізраїля 

Відносини між Тель-Авівом й Анкарою серйозно загострились після того, як Ізраїль розпочав воєнну операцію проти бойовиків ХАМАС на території Сектора Газа. Останні ж атакували Ізраїль ще в жовтні минулого року внаслідок чого загинули багато людей. Зокрема бойовики взяли у полон цивільних й військових. 

Протягом військової операції Ердоган неодноразово критикував Ізраїль та називав країну військовим злочинцем. Зокрема звинувачував Тель-Авів в ескалації ситуації на Близькому Сході.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *