Гвідо Крозетто, міністр оборони ІталіїГвідо Крозетто, міністр оборони Італії / Фото: ipi.media
0 0
Read Time:57 Second

Італія не планує відправляти своїх військовослужбовців на територію України та не прийматиме участі у війні. Заяви французького лідера Еммануеля Макрона лише “нагнітають напругу”. 

Про це заявив голова Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто, якого цитує місцеве видання Corriere Della Sera.

Як пояснив міністр, його країна нібито має чітку заборону щодо прямого військового втручання. Втім, є винятки, які передбачені Конституцією. Наприклад, військова інтервенція допустима у разі наявності міжнародного мандата на виконання резолюції Організації Об’єднаних Націй. 

Крозетто переконаний у тому, що відправка військовослужбовців Заходу призведе до розширення конфлікту, що, на його думку, не матиме користі для України. 

Коментуючи слова Макрона, міністр заявив про нібито “нагнітання” ситуації. Він додав, що не засуджує слова французького лідера, втім не розуміє їх мети, а також користі

Військова інтервенція 

Варто пояснити, що в кінці зими Еммануель Маркрон заявив про можливість відправки західних військ на територію України в якості одного з майбутніх сценаріїв. Заява президента Франції викликала занепокоєння серед колег, втім, були й ті, хто підтримав його. Також у Макрона пізніше пояснювали, що західні війська не братимуть участі у бойових діях у разі інтервенції. Водночас вони могли б допомагати з розмінуванням або ж навчанням наших бійців.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *