Військові ІзраїляВійськові Ізраїля / Фото: i0.wp.com

Тель-Авів й ХАМАС можуть укласти угоду щодо припинення вогню вже найближчими днями. Водночас умови “перемир’я” порушуватимуться й після укладання. 

Про це розповідає CNN. 

Востаннє переговори між представниками Ізраїлю й ХАМАСу проходили вчора, 4 травня, у Каїрі. Зокрема серед посередників були Сполучені Штати Америки (США), Катар, а також Єгипет. 

Відповідно до підсумків зустрічі, ухвалення остаточної угоди потребує ще кількох днів переговорів. Водночас сторони досягли прогресу в порушенні питань щодо технічних аспектів. Згідно з даними джерел видання, остаточне ухвалення може зайняти ще близько тижня часу

За словами американських, а також ізраїльських офіційних осіб, угода, яка передбачатиме припинення вогню й звільнення заручників, також потребуватиме обговорення більш тонких деталей. Втім, питання щодо останнього вирішуватимуть вже під час наступних зустрічей. 

Видання додає, що американські офіційні особи оцінюють переговори між Ізраїлем та ХАМАСом з обережним оптимізмом, втім констатують прогрес. Водночас вони не забувають про те, що попередні домовленості провалювались в останні хвилини. 

Війна в Ізраїлі 

Ізраїль розпочав воєнну операцію проти ХАМАСу на території Сектора Газа після того, як восени 2023 року бойовики атакували країну. Атака ХАМАСу призвела до загибелі, а також викрадень сотень людей. Наразі Тель-Авів готується до штурму міста Рафах, що викликає занепокоєння з боку його союзників та критиків. 

Згідно з останніми даними, наразі ХАМАС утримує ще близько 130 заручників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *