Російське судно. Ілюстративне фото: росЗМІРосійське судно. Ілюстративне фото: росЗМІ

Китай надав пристань для російського вантажного судна, яке перебуває під санкціями США і має зв’язок з постачанням північнокорейської зброї до Росії.

Про це пише Reuters.

За даними британського аналітичного центру Royal United Services Institute (RUSI), російське судно “Ангара” з лютого перебуває у китайській верфі в Чжецзяні, ймовірно для ремонту. Корабель з серпня 2023 року доправляв до портів в РФ контейнери, в яких, можливо, були боєприпаси, виготовлені в КНДР.

Світові лідери неодноразово висловлювали протест щодо підтримки армії РФ Китаєм. Однак ця злочинна співпраця не припинялась ні на мить ще з часів перших поразок росіян у повномасштабній війні проти України. Судно в китайському порту лише слугує доказом того, як складно США та іншим партнерам вмовити КНР.

Скоріше за все саме питання співпраці з РФ порушить держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Пекіну. Блінкен каже, що має достовірні докази перебування “Ангари” у Чжецзяні.

Посилаючись на резолюцію ООН про обмеження торгівлі з КНДР, політик закликав усіх держав-учасниць зняти з реєстрації кораблі, які везуть товари звідти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *