Володимир Путін, диктатор Російської Федерації та Сі Цзіньпін, лідер КНРВолодимир Путін, диктатор Російської Федерації та Сі Цзіньпін, лідер КНР / Фото: cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com

Голова Кремля Володимир Путін планує здійснити поїздку до Китайської Народної Республіки (КНР) майже одразу після інавгурації. Візит до Пекіну нібито повинен підкреслити важливість відносин між державами.

Про це розповідає інформаційне агентство Bloomberg.

Очікується, що візит Путіна відбудеться з 15 по 16 травня. Про це розповіло джерело, яке ознайомлене з планами Кремля. Під час поїздки диктатор також зустрінеться з китайським колегою Сі Цзіньпіном. Як й згадувалось вище, ця поїздка стане першою для Путіна після інавгурації, яка запланована на 7 травня.

Також візит диктатора припадає на завершення європейського турне Сі Цзіньпіна. Китайський лідер, вперше за п’ять років, планує відвідати Францію, Сербію й Угорщину. Турне останнього заплановане вже на 5 травня. Ймовірно, питання повномасштабної війни на території України також буде порушуватись.

Як нагадує видання, Пекін й Москва вже заявляли про відносини “без обмежень”, що допомагало Російській Федерації справлятись з санкційними обмеження з боку західних союзників України. Востаннє диктатор їздив до Китаю лише у жовтні 2023 року. Так чи інакше, поїздки Путіна є рідкістю після того, як Гаагою був виданий ордер на його арешт за воєнні злочини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *