Прапор Норвегії. Фото: rbc.uaПрапор Норвегії. Фото: rbc.ua

Уряд Норвегії взяв на себе ініціативу по посиленню ППО. Він запропонував парламенту закупити додаткові пускові установки та центри управління вогнем для системи протиповітряної оборони NASAMS. Як передає “Європейська правда”, інвестиції у нове замовлення становлять 3,45 млрд норвезьких крон, що перевищує позначку в 300 млн євро.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд вважає, що система NASAMS вже допомогла рятувати життя українців та уникнути руйнування будівель та інфраструктури під час російських ракетних та безпілотних атак. Він наголосив, що протиповітряна оборона є вирішальною для забезпечення безпеки України. Особливо з урахуванням широкомасштабних і жорстоких атак з боку Росії.

Однак при всій рішучості надавати підтримку Україні, міністр також висловив своє занепокоєння щодо того, щоб Норвегія не зволікала з придбанням власних засобів протиповітряної оборони.

Це не перший випадок, коли Норвегія демонструє свою підтримку Україні у сфері протиповітряної оборони. Ще влітку минулого року було оголошено про передачу пакета підтримки NASAMS, включаючи центри управління вогнем, пускові установки і запчастини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *