Кім Чен Ин. Фото: 5.uaКім Чен Ин. Фото: 5.ua

Північна Корея не припиняє підвищувати напругу на Корейському півострові і заявляє, що має право наступати на Південну Корею в будь-який момент. Про це пише Bloomberg.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин називає сусідню країну “найголовнішим ворогом”. Також обвинувачує її у ворожнечі та спробах окупувати КНДР.

Згідно з повідомленнями Корейського центрального інформаційного агентства (KCNA), Кім зробив ці заяви під час відвідання міністерства оборони, де він святкував річницю створення армії Північної Кореї. Він стверджував, що Південна Корея відкинула співпрацю з Північною Кореєю.

Ці погрози пролунали на другий день після того, як парламент Північної Кореї відмінив угоди про економічну співпрацю з Південною Кореєю.

Важливо відзначити, що в останні місяці режим Північної Кореї посилив тиск на Південну Корею. Крім скасування угод, відбулися тестування крилатих ракет, погрози Сеулу та руйнування пам’ятника, який символізує об’єднання двох Корей. КНДР на початку року вилучила з національної політики країни можливість мирного об’єднання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *