Війська РФ. Фото: росЗМІВійська РФ. Фото: росЗМІ

До 2030 року Росія не володітиме потужністю, яка дозволить їй становити загрозу для Фінляндії. Бракує достатньої кількості військових, які можна було б і ще концентрувати на кордоні.

Про це пише Politico.

Згідно з повідомленням, нещодавно Путін загрожував розмістити війська біля кордону з Фінляндією. Це викликає серйозні обурення, особливо з урахуванням того, що довжина цього кордону перевищує 1300 кілометрів. Однак Фінляндія тепер має підтримку своїх союзників у НАТО, що означає, що загроза, висловлена Путіним, малоймовірно викличе серйозні побоювання з точки зору екзистенційної безпеки.

Проте ця спроба викликати страх виявиться марною, і не лише через це. У Росії є ще одна важлива причина — дефіцит військовослужбовців, повідомляє видання Politico.

Путін поскаржився, що раніше РФ мала ідеальні відносини з Фінляндією. Він вважає, що виведення військ з-під російсько-фінського кордону було жестом доброї волі. Незважаючи на це, Фінляндія вступила до НАТО і Путін тепер погрожує поверненням військ.

ЗМІ зазначає, що путінівська скарга в багатьох аспектах нагадує нарікання хулігана, який переконує, що все нормально, доки не втрутиться поліція. Проте проблема постійних загроз іншим полягає в тому, що це вимагає значних ресурсів. Якщо Росія хоче викликати страх у Фінляндії, загрожуючи розмістити війська на кордоні через вступ країни до НАТО, вона повинна мати достатню кількість військових сил. Але Росія просто не здатна до цього.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *