Анджей Дуда. Фото: PAP/Piotr PolakАнджей Дуда. Фото: PAP/Piotr Polak
0 0
Read Time:54 Second

Глава польської держави Анджей Дуда не має наміру їхати до столиці України з нагоди другої річниці початку повномасштабної агресії Російської Федерації проти України.

Це розповів представник президентської канцелярії Республіки Польща Войчех Колярський, пише PAP. На його думку, подібний візит зараз не входить до планів Дуди.

Колярський наголосив, що польський лідер провів тривале інтерв’ю з українським телеканалом щодо другої річниці повномасштабної війни, розв’язаної РФ. Крім того, за інформацією Колярського, у польського президента відбудеться розмова на BBC World щодо України.

За словами чиновника, Дуда планує записати звернення до Володимира Зеленського з приводу другої річниці.

Колярський зазначив, що важливо пам’ятати, те, що відбулося, бо “те, що трапилося два роки тому впливає не тільки на польську політику, а й на світову політику і найближче майбутнє”.

Колярський вкотре наголосив, що Україна є стратегічним союзником для Польщі, це декларується усією польською політичною верхівкою.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 21 лютого запропонував Польщі зустрітися на рівні керівників держав або урядів, якщо це необхідно, через те, що польські фермери перекрили кордони між країнами.

Але польський прем’єр Дональд Туск учора, 22 лютого, відмовився від пропозиції Зеленського.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *