Трансляція телемарафону "Єдині новини". Фото: скриншот відеоТрансляція телемарафону "Єдині новини". Фото: скриншот відео

Голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що 2024 рік вирішить долю телемарафону “Єдині новини”, оскільки цей формат стрімко втрачає довіру громадян.

Про це він розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

Юрчишин каже, що доведеться замислитись про завершення телемарафону, якщо він до кінця 2024 року не змінить формат. Зі слів нардепа, в новинах має бути баланс, а не фронтова бровада, тоді й рівень довіри має поновитись.

Депутат стверджує, що марафон могли транслювати аж до завершення війни. Однак цьогоріч скорочуються обсяги міжнародної фінансової допомоги, а тому й коштів в державному бюджеті менше. Відповідно їх краще було б скерувати найдоцільніші витрати — снаряди для ЗСУ, зокрема й перезарядку Patriot.

До того ж Юрчишин переконаний, що через недовіру громадян до телемарафону, влада несе репутаційні втрати. Оскільки “Єдині новини” вважаються офіційним джерелом — владним рупором. За даними дослідження Київського інституту соціології рівень недовіри до марафону складав у травні 2023 року — 12%. А вже у лютому цього року показник зріс аж до 47%.

Однак уряд вже виділив фінансування “Єдиних новин” на 2024 рік, а тому трансляція триватиме до грудня точно. “Хіба, що самі канали вирішать, що досить”, — каже депутат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *