Кримський міст. Фото з відкритих джерелКримський міст. Фото з відкритих джерел

Удари ракетами ATACMS не здатні знищити міст через Керченську протоку, але вони можуть використовуватись як додатковий засіб ураження.

Про це у соцмережі Х пишуть військові аналітики Ukraine Battle Map.

Експерти вважають, що найбільш ефективним способом знищити Кримський міст полягав би у поєднанні різноманітної номенклатури:

1.    Основна мета Taurus – це завдати пошкоджень опорам двох мостів (автомобільному та залізничному);

2.    Ракети ATACMS M57/M57E1 варто запустити для того, щоб послабити опори і естакади після ударів ракетами Taurus. Прогнозується, що це може спричинити їхній обвал.

3.    Долучити до атаки «морських малюків» – дрони Sea Baby, як ще одну можливість вже напевно-таки зруйнувати опори Керченського мосту.

4.    Застосувати касетні ATACMS M39A1 для того, щоб вивести з ладу системи ППО навколо мосту. Але це варто зробити до того, як запускати основний удар Taurus

5.    Долучити до атаки безпілотники Ariel, ракети ADM-160 MALD чи С-200 як приманки для протиповітряної оборони.

6.    Експерти також говорять про можливе застосування крилатих ракет Storm Shadow та SCALP-EG, які здатні вразити саму композицію мосту.

Якщо все піде за планом, то залізничний та автодорожній мости не витримають і частково зруйнуються, що спричинить катастрофу. Їхнє відновлення займе чимало часу і перекриє російським військам доступ до Криму, а також скоротить поставки озброєння на південь України майже на 25%.

Цей сценарій дуже ймовірний, проте все залежить від союзників – зокрема це питання упирається у бажання Сполучених Штатів надати ракети ATACMS на 300 км, а також, чи почне Німеччина постачати крилаті ракети Taurus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *