Дональд Туск. Фото: Getty ImagesДональд Туск. Фото: Getty Images

Дональд Туск, голова польського уряду, не погодився на зустріч з членами українського Кабміну на кордоні, щоб обговорити ситуацію, яка виникла внаслідок акцій фермерського протесту. З подібною ініціативою учора виступив український лідер Володимир Зеленський.

Про це пише “Європейська правда”.

Глава уряду Польщі пояснив, що відхилив запропоновану Зеленським зустріч, бо це мало б лише символічне значення. Туск наголосив, що уряду обох країн зустрінуться у Варшаві наприкінці березня.

Урядовий очільник Польщі переконує, що Україна також усвідомлює, що ліпше провести переговори на технічному рівні, щоб зустріч членів урядів була б не лише символічною. Дональд Туск вважає, що ні Польщі, ані Україні не потрібен символізм у взаємовідносинах. Глава Кабміну Польщі налаштований на якісні пропозиції у щодо ринку агропродукції.

«Це не потребує проявів доброї волі, проте потребує важкої роботи», – вважає Туск.

Він зазначив, що для досягнення компромісу між обома країнами необхідні технічні консультації на рівні Євросоюзу, тому 23 лютого він зустрічатиметься з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і обговорить з нею коригування умов торговельної співпраці з Україною.

Польський прем’єр запевнив, що діалог з Україною не припиняється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *