Прапор Швеції. Фото: auto.dziennik.plПрапор Швеції. Фото: auto.dziennik.pl

Швеція не припиняє допомагати Україні у захисті свого суверенітету і цілісності. Шведський уряд оголосив про надання Україні найбільшого за розміром пакета військової допомоги, який складає 630 млн євро. Це 15-й пакет допомоги, який Швеція відправляє Україні.

Пакет допомоги містить – 10 десантно-штурмових катерів класу Stridsbåt 90, 20 десантних катерів, підводне озброєння, зенітні системи типу Robot 70, протитанкові роботи TOW, а також гранатомети, артилерійські та інші види боєприпасів. Важливою частиною пакета є також медичне обладнання та автомобілі швидкої допомоги, що підкреслює комплексний підхід до підтримки.

Значна частина фінансування, а саме 2 мільярди крон, буде спрямована на закупівлю та замовлення нової військової техніки, включаючи бойові машини Stridsfordon 90. Ще 400 мільйонів крон будуть витрачені на освітні ініціативи для українців.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон наголосив, що людяність та порядність є основними мотивами надання допомоги, вказуючи на захист цінностей та інтересів, які є важливими не лише для України, але й для самої Швеції. Такі заяви підкреслюють не лише стратегічне, але й моральне зобов’язання Швеції підтримувати Україну в її боротьбі.

Загальний обсяг допомоги від Швеції Україні тепер перевищує 30 мільярдів шведських крон. Це робить Швецію одним з провідних партнерів України у війні з Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *