Анджей Дуда. Фото з відкритих джерелАнджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Польські фермери та виробники агропродукції в Україні перебувають у ситуації, коли їхні інтереси суперечать, тому й фермери хвилюються за своє майбутнє. Ми ж шукаємо шляхи розв’язання цього питання.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи блокаду кордону польськими фермерами.

Він висловив надію, що ця проблема буде вирішена мирно.

Дуда, говорячи про ситуацію з фермерськими акціями протесту та перекриттям кордону, зазначив, що ці протести наразі охопили майже весь ЄС. Він вважає, що фермери бояться напливу української агропродукції на ринках країн Європи.

Дуда зазначив, що зараз ведеться обговорення цього питання, але «це дійсно непроста ситуація». За словами глави Польщі вона почалася з російського нападу на Україну. Він закликав не забувати, що за цим всім стоїть агресія РФ, а не хтось інший. «Якби не було російського нападу на Україну, то ця проблема взагалі не виникла б», – наголосив президент Польщі.

Він також наголосив, що «Польща – це країна демократична, де існує і гарантується Конституцією право на протест. Якщо протест законний, то він толерантно сприймається і захищається». Дуда додав, що польській владі не залишалося іншого вибору, як погодитися на фермерські протести, бо «вона зобов’язана діяти в рамках чинного законодавства».

Нагадаємо, на кордоні України з Польщею біля пункту пропуску «Медика» польські фермери блокували залізницю і псували українське зерно з товарного поїзда вранці 20 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *