Дональд Трамп. Фото: facebook/DonaldTrumpДональд Трамп. Фото: facebook/DonaldTrump
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Рейтинг президентської величі, експертне наукове опитування, що відображає думку американських вчених про президентів США, поставив Дональда Трампа на найнижчу сходинку рейтингу.

Повідомляється, що професор політичних наук з Університету Г’юстона Брендон Роттінгаус опублікував результати дослідження на своїй вебсторінці.

У документі вказано, що опитування мало на меті скласти рейтинг президентської величі, який включає усіх президентів від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена.

Респонденти повинні були оцінювати враження від слави кожного президента за шкалою від 0 до 100, де 0 – це повний провал, 50 – середня оцінка, а 100 – найвища.

Організатори стверджують, що рейтинг 2024 року майже не відрізняється від попередніх, які були опубліковані у 2015 і 2018 роках. Проте в новому списку все ж існують відмінності.

Найвищу оцінку, як і раніше, отримав Авраам Лінкольн – 95,03 бали. Наступними за ним йдуть Франклін Рузвельт (90,83), Джордж Вашингтон (90,32), Тедді Рузвельт (78,58), Томас Джефферсон (77,53). У топ-10 також увійшли президенти Труман, Обама, Ейзенхауер, Ліндон Джонсон і Кеннеді.

Зауважимо, що з моменту попереднього опитування в 2018 році деякі президенти зазнали значних змін у рейтингу. Зокрема, Барак Обама та Вілліс Грант підскочили на дев’ять місць, тоді як Ендрю Джексон втратив 12 пунктів, а Келвін Кулідж опустився на сім позицій.

Нинішній президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден займає 14-у сходинку.

Тим часом найнижчу позицію займає 45-й президент Дональд Трамп. У попередньому рейтингу, який був проведений у 2018 році, Трамп знаходився на передостанньому рядку.

До цього найгіршим президентом в історії США вважався Джеймс Бьюкенен, який керував країною у 1857-1861 роках. Він став відомим своєю невпевненістю, яка призвела до розколу між півднем і північчю.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *