Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Фото: РБК-Україна
0 0
Read Time:55 Second

До кінця цього року Україна має мобілізувати з власних джерел додаткові надходження до держбюджету у розмірі не менше 300 млрд гривень. Ці гроші необхідні для фінансування армії. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За словами парламентаря, на свою армію Україна може витрачати лише власні кошти. Запозичити у партнерів не вдасться.

Гетманцев додав, що в уряді зараз з’ясовують, скільки саме необхідно акумулювати додаткових надходжень до кінця року. За попередніми розрахунками, не менше 300 млрд грн.

Окрім цього Кабмін розглядає можливі шляхи наповнення бюджету, серед яких – підвищення податків. На переконання Гетманцева, неможливо забезпечити додаткові грошові надходження, оминаючи основні податки.

«Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків в т.ч. ПДВ, військового збору та акцизів», – сказав парламентар.

На його думку, це погано для економіки України. Однак він сумнівається, що є інші варіанти.

Парламентар також запевнив, що влада посилюватиме контроль за витрачанням коштів. І сподівається на подальше зміцнення боротьби з контрабандою та тінню. При цьому Данило Гетманцев навів у приклад нещодавні рішення «по нелегальному тютюну та іншим сферам економічної діяльності, що традиційно перебувають у напівтіні».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *