Джо Байден. Фото: edition.cnn.comДжо Байден. Фото: edition.cnn.com

Джо Байден навряд чи зможе відвідати запланований на 15-16 червня мирний саміт у Швейцарії. У цей час президент США братиме участь у заході у Каліфорнії зі збору коштів на передвиборчу кампанію, повідомляє Bloomberg.

Як зазначає агентство, напередодні Швейцарського саміту в Італії відбудеться зустріч лідерів «Великої сімки» (G-7). Одразу після цього заходу, 15 червня, Джо Байден вилетить до Каліфорнії.

У Голлівудській вечірці зі збору коштів також братимуть участь Джулія Робертс, Джордж Клуні, колишній президент Барак Обама, телеведучий Джиммі Кіммел.

За інформацією Bloomberg, рішення Джо Байдена проігнорувати форум у Швейцарії демонструє, що чинний президент США все більше переходить у режим передвиборчої кампанії. Байден напередодні листопадових виборів прагне подолати лідерство експрезидента Дональда Трампа в ключових штатах, які поки не визначилися.

На думку журналістів, зосередитись на передвиборчій кампанії Байдена, серед іншого, змусили успіхи Трампа у зборі коштів. Минулого місяця чинний президент вперше за поточний виборчий цикл поступився супернику, зібравши 51 млн доларів проти 76 млн доларів, мобілізованих штабом Трампа.

За інформацією Bloomberg, віце-президента Камали Гарріс також проігнорує мирний саміт у Швейцарії. Хто може представляти Сполучені Штати на цьому форумі, не уточнюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *