Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Фото: сbs42.com
0 0
Read Time:57 Second

Китай обурила заява міністра оборони Британії Гранта Шаппса, що Пекін надає, або надасть летальну зрою Росії для війни проти України. Про це сказав речник китайського МЗС Ван Веньбінь на брифінгу 23 травня.

«Ми засуджуємо безпідставне і безвідповідальне очорнення Китаю британським політиком», – сказав Ван Веньбінь.

Він додав, що заяву Гранта Шаппса не підтвердив найближчий союзник Британії. Відзначимо, що Веньбінь мав на увазі США. За словами радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана, Вашингтон немає даних про постачання зброї Китаєм до РФ.

Китайський урядовець також наголосив, що його країна перебуває на боці миру. В той час, як Британія підливає масла в полум’я «українського конфлікту» (так Китай називає розв’язану Росією війну в Україні).

За словами Ван Веньбіня, очорнення Китаю не допоможе Великій Британії вийти зі скрутного становища щодо України. Більш того – не розв’яже складні внутрішні проблеми країни.

Чиновник наголосив, що Китай і надалі працюватиме над просуванням мирних переговорів. І водночас буде захищати свої законні права та інтереси.

Веньбінь також закликав США припинити підтримувати сепаратистські сили, що виступають за незалежність Тайваню. Розпочаті сьогодні військові навчання армії КНР навколо Тайваню назвав «необхідним і законним кроком для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності Китаю».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *