Ентоні Блінкен. Фото: ukr.netЕнтоні Блінкен. Фото: ukr.net

У Білому домі вважають, що Армія Оборони Ізраїлю не здатна досягти заявлених цілей під час операції у місті Рафах на півдні сектору Газа. Держсекретар США Ентоні Блінкен впевнений, що тотальний наступ Ізраїлю на Рафах лише спровокує анархію, повідомляє France24.

За словами Блінкена, внаслідок наступу ізраїльтян ХАМАС не буде знищено.

Відзначимо, що обіцянку ліквідувати ХАМАС надавав прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після вторгнення представників цього бойового угрупування на ізраїльську територію 7 жовтня. Палестинські бойовики жорстоко катували, ґвалтували та вбивали ізраїльтян. Внаслідок вторгнення загинули приблизно 1200 мешканців Ізраїлю. Ще декілька сотень людей бойовики захопили у полон та ввезли до сектору Газа.

Як відзначає видання, в адміністрації Джо Байдена стурбовані проведенням широкомасштабної наземної операції у щільно заселеному місті Рафах. І посилюють тиск на Ізраїль.

Також повідомляється, що очільник ізраїльського міноборони Йоав Галант проінформував Ентоні Блінкена про найближчі наміри АОІ. Так, ізраїльські сили мають намір провести військову операцію проти батальйонів ХАМАС в місті Рафах. А також захопити прилеглий прикордонний перехід в Єгипет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *