В уряді Естонії тривають дискусії щодо відправки своїх військ в Україну, але не для участі у бойових діях. Про це сказав радник президента Естонії з питань національної безпеки Мадіс Ролл, пише Breaking Defense.

Відзначається, що дискусії в уряді Естонії тривають на тлі категоричної незгоди з боку Німеччини та США відправляти західні війська в Україну.

За словами Мадіса Ролла, естонські урядовці розглядають можливість введення своїх військ на захід України. Завдяки цьому вдалося б вивільнити для участі у бойових діях підрозділи Сил Оборони України, які наразі задіяні у тилу.

Радник президента відзначив, що наразі в уряді проводять аналіз потенційного кроку. При цьому розглядають всі можливості, «не обмежуючи свій розум щодо того, що можна зробити».

Ролл також повідомив, що Таллінн зацікавлений зробити відповідний крок у складі коаліції НАТО. Бо таким чином партнери продемонструють «об’єднану силу та рішучість». Втім Естонія може взяти участь і в складі меншого альянсу.

Радник президента також не виключає, що держави, які проти введення західних сил в Україну, згодом можуть змінити свою думку.

Втім остаточне рішення відносно введення естонських військових в Україну залишається за президентом країни Аларом Карісом. Як відзначає видання, саме він є головнокомандувачем Естонії і ключовою фігурою у зовнішній політиці, а не прем’єр Кая Каллас, відома своєю послідовною проукраїнською політикою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *