Віктор Орбан, прем'єр-міністр УгорщиниВіктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини / Фото: img.uworld.news
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Голова угорського уряду Віктор Орбан переконаний у тому, що Європейський союз (ЄС) повинен виділяти Києву, який сьогодні бореться проти російської агресії, якомога менше підтримки. Водночас кошти повинні бути нібито направлені Будапешту. 

Про це розповідає місцеве угорське видання Telex.

За словами Орбана, підтримка України з боку ЄС призвела до нібито страждань європейського середнього класу. Він вважає, що це також призвело до:

  • порушення ситуації з економічною конкурентоспроможністю континенту;
  • браку грошей для “зелених інвестицій”;
  • гальмування процесу розширення на Балканах; 

У тому ж числі він додав, що виступає проти підтримки України з боку ЄС, оскільки Брюссель нібито “винний” гроші Угорщині

Зокрема Орбан висловився й щодо позиції НАТО. На його думку, Північноатлантичний Альянс все ближче стає до війни між Україною та Російською Федерацією. Він занепокоєний тим, що у Європі розглядають можливість відправлення військовослужбовців на українську територію, що відкрило “нову главу” у цій повномасштабній війні. Сьогодні ж, на його думку, виникає питання про те, чи здатна буде Європа “стояти осторонь”. 

Ба більше, він також розкритикував свободу слова на континенті та відзначив її “жалюгідний стан”

Позиція Будапешта щодо війни 

Варто пояснити, що проросійський Орбан неодноразово виступав проти підтримки нашій країні на тлі війни з Росією. Зокрема він відзначався низкою скандальних заяв, що викликало обурення серед членів ЄС. 

В березні поточного року голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм угорським колегою. Тоді ж сторони порушили питання покращення відносин між нашими країнами. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *