Прапор ІрануПрапор Ірану / Фото: westernslopenow.com
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

В Європейському союзі (ЄС) порушили питання запровадження санкційних обмежень проти Тегерану через його нещодавній обстріл Ізраїля.  Брюссель планує застосувати всі канали тиску на країну, аби запобігти прямому протистоянню між країнами.

Про це розповідає британська газета Financial Times.

Як розповіли джерела газети, останні дні в ЄС провели багато перемовин з Іраном, аби “поставити на варту” дії країни. У тому ж числі відбулись перемовини між верховним представником ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Жозепом Боррелем і голова Міністерства закордонних справ (МЗС) Ірану Хоссейном Амір-Абдоллахіаном. Під час їх розмови Тегеран було закликано уникати подальшого загострення ситуації.

Очікується зустріч голів МЗС країн-членів ЄС. Вони ж мають розглянути  можливості щодо введення санкційних обмежень проти Ірану.

Зокрема є лідери країни G7, які пропонують визнати Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією, але в цьому питання досі не досягнуто згоди.

Тим часом голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відзначає, що наразі порушується питання щодо запровадження санкційних обмежень проти дронової, а також ракетної програм Тегерана.

Атака Ірану на Ізраїль

Варто нагадати, що Іран обіцяв відповісти Ізраїлю після прильоту по посольству в Сирії, що призвело де смерті декількох генералів.

Обстріл відбувся у ніч на 14 квітня. Тоді ж проти Ізраїля були запущені сотні дронів та ракет, втім, більшість була знищена. Як розповіли пізніше в ЦАХАЛі, поранення отримала одна дитина. Також були незначні руйнування в одній з військових баз.

Тим часом Ізраїль планує також відповісти на атаку Ірану, втім, Тегеран погрожує наслідками у разі “помсти”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *