Іцхак Герцог, президент ІзраїляІцхак Герцог, президент Ізраїля / Фото: president.gov.il

Коментуючи нещодавню атаку Ірану на Ізраїль, лідер країни Іцхак Герцог назвав її “оголошенням війни”. 

Про це розповідає місцеве видання Times of Israel

Президент країни відзначив, що наразі Тель-Авів розглядає усі варіанти щодо відповіді Тегерану за його атаку. Водночас Ізраїль не шукає війни. 

Герцог пояснив, що Тель-Авів поводиться стримано й розуміє усі можливі наслідки, у зв’язку з чим обговорює з партнерами кроки для захисту країни. Він зауважив, що нещодавня атака Ірану стала прикладом того, як Тегеран намагається дестабілізувати ситуацію в усьому світі. 

Президент Ізраїля відзначив, що сьогодні настав час відповісти Тегерану й дати зрозуміти іранському режиму, що його вчинки є неприйнятними

Атака на Ізраїль 

Ситуація на Близькому Сході загострилась після того, як в Сирії було завдано удару по іранському посольству, що призвело до смертей серед генералів. Тегеран звинуватив Ізраїль та пообіцяв відповідь. Тривалий час Захід попереджав Тель-Авів про підготовку Ірану до атаки. 

Вже у ніч на 14 квітня Іран все ж завдав повітряної атаки проти Ізраїля. Загалом було зафіксовано пуски декількох сотень повітряних засобів нападу. Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) заявила, що “переважна більшість” цілей була знищенна, а серед жертв та руйнувань: 

  • поранена дитина в Негеві; 
  • незначна шкода одній з військових баз.  

Тим часом Ізраїль готується до своєї відповіді на атаку Ірану й оцінює можливі сценарії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *