Прем'єр-міністри України та Польщі Денис Шмигаль та Дональд Туск. Фото: kmu.gov.uaПрем'єр-міністри України та Польщі Денис Шмигаль та Дональд Туск. Фото: kmu.gov.ua
0 0
Read Time:47 Second

Блокада українського кордону, проведена польськими аграріями, має негативний вплив на економіку не лише Польщі та України, а й на Європейський Союз в цілому. Тож Україна спробувала окреслити реальну ситуацію з транзитом зерна.

Про це на брифінгу повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами зустрічі з польським колегою Дональдом Туском, передає “Укрінформ”.

Шмигаль підкреслив, що за останній рік Україна експортувала 17 мільйонів тонн продукції в аграрному секторі, і лише два мільйони з цієї кількості перевезені наземним транспортом через західний кордон. Решта відправлень йшли морським або річковим шляхом через Дунайські порти.

Також він зауважив, що безпека на водному шляху залишається чутливим питанням. Тож Україна продовжуватиме шукати шляхи для досягнення солідарності й подальшого убезпечення водного коридору. Шмигаль запевнив, що робота в цьому напрямку йде ефективно.

Прем’єр підкреслив, що українське зерно в даний час не ввозиться на польський ринок, через те, що уряд України запровадив процедуру верифікації чотирьох зернових культур: кукурудзи, ріпаку, соняшнику та пшениці.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *