Затримання агента ФСБ. Фото: СБУЗатримання агента ФСБ. Фото: СБУ
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Служба безпеки України затримала агентурної групи ФСБ Росії, яка замислювала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Під час спецоперації, яка пройшла у Києві та Одесі, було затримано двох агентів ФСБ. Вони планували здійснити ракетні атаки на військові об’єкти Сил оборони, а також на енергетичні та телекомунікаційні об’єкти у трьох регіонах.

За інформацією СБУ, особливу увагу приділяли армійським підрозділам, які здійснюють охорону Генштабу ЗСУ, інформації щодо Сил оборони на Полтавщині, а також об’єктам, таким як Київська телевежа та столична ТЕЦ.

Правоохоронці повідомляють, що один із російських агентів, приховуючи свою справжню мету, працював як експедитор у одеській компанії, що постачає продукти харчування для підрозділів Сил оборони. Інший агент збирав розвіддані про технічний стан Київської телевежі після обстрілу у березні 2022 року, а також фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрику та тепло для значної частини столичного регіону.

Відповідно до даних слідства, одним з учасників агресорської діяльності виявився інженер-технолог одеського підприємства харчової промисловості, а іншим – 24-річний киянин. Вони обидва були залучені до співпраці з ФСБ, що сталося наприкінці січня, коли їх завербував агент російської спецслужби.

Під час завершального етапу спецоперації обох чоловіків було затримано на місці злочину, коли вони спостерігали за потенційними “цілями” для окупантів, повідомляють у СБУ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *