Наслідки ракетного обстрілу Києва. Фото: МВСНаслідки ракетного обстрілу Києва. Фото: МВС

Наразі немає точної інформації, чи здійснить Росія масштабні ракетні атаки на Україну в день другої річниці повноцінного вторгнення, але розслаблятися не варто. Сили оборони готові до будь-якого сценарію розвитку подій.

Про це під час свого включення в ефірі телемарафону поінформував спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На запитання, чи чекати масових ворожих ракетних ударів до другої річниці вторгнення, Ігнат відповів: «Чекати від Росії якоїсь гидоти треба постійно». Він наголосив, що це країна, яка намагається  знищити Україну фізично, знищити як державу. Він закликав не прив’язуватись до символічних дат, адже ракетні атаки можуть бути в будь-який момент.

Ігнат закликав бути пильними кожного дня. Він нагадав, що минулого року не було ракетних обстрілів ні 23-го лютого, ані 24-го. Проте він заспокоїв українців, запевнивши, що сили протиповітряної оборони готові до всіх сценаріїв та в змозі захисти Україну від масованих ворожих ударів.

Нагадаємо, учора Ігнат заявив, що від самого початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні понад 8 тисяч ракет різних типів. Більшість з них, на думку речника ПС, були С-300, якими російські терористи атакують наземні об’єкти. «Кинджалів» було запущено 78 одиниць, з яких 25 – знищені. Також з 843 «Калібрів» було знищено майже половину – 406 із 843.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *