Юрій Ігнат. Фото: armyinform.com.uaЮрій Ігнат. Фото: armyinform.com.ua

Від самого початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні понад 8 тисяч ракет різних типів.

Цю інформацію в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» озвучив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами лише минулої зими по Україні запустили більш як 1100 крилатих ракет. Ціллю Росії було створити блекаут в Україні. Водночас на думку Ігната, зараз вектор ударів трохи змінився. Російські терористи ціляться як по портових спорудах сільськогосподарської галузі, так і по нафтогазовій та оборонній промисловості. Хоча, зазначає речник Повітряних сил, бувають удари, яких росіяни завдають по важливій інфраструктурі, зокрема по енергетичній.

Також Ігнат закликав українців не розслаблятися, адже ворог має деяку кількість ракет, якими може бити по території нашої держави.

Він підкреслив, що від початку повномасштабного вторгнення по Україні били ракетами понад 8 тисяч разів. Більшість з них, на думку речника ПС, були С-300, якими російські терористи атакують наземні об’єкти. «Кинджалів» було запущено 78 одиниць, з яких 25 – знищені. Також з 843 «Калібрів» було знищено майже половину – 406 із 843.

Ігнат відзначив умілі дії бійців Сил оборони, які демонструють такі високі результати. Окремо спікер Повітряних сил відзначив кількість збитих ракет Х-101/Х-555, які ворог запускає зі стратегічної авіації. Так, за його словами, нашими оборонцями неба було знищено 1176 із 1513 запущених ракет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *