Іранські балістичні ракети. Фото з відкритих джерелІранські балістичні ракети. Фото з відкритих джерел

Іран передав Росії приблизно 400 ракет балістичного типу. Ці ракети можуть вражати об’єкти на відстані до 700 кілометрів.

Про це пише Reuters.

Деякі з цих ракет належать до сімейства Fateh-110, зокрема до модифікації Zolfaghar. Ця ракета може вражати об’єкти на відстані від 300 до 700 кілометрів.

За словами іранського інформатора, починаючи з січня, Росія отримує ракети від Ірану. Це є наслідком угоди, яка була досягнута під час зустрічей між представниками військових і безпекових структур обох країн. Зустрічі відбувалися в Москві та Тегерані.

Інше іранське військове джерело зазначило, що наразі відбулися не менше чотирьох передач ракет. У найближчий тиждень очікується ще одна.

Один із чиновників розповів, що деякі ракети були доставлені до Росії судном через Каспійське море, а інші – повітряним шляхом.

“Ми продовжуватимемо постачати. Не потрібно це приховувати. Ми маємо право експортувати озброєння до будь-якої країни, яку ми оберемо”, – зазначив він.

Американський урядовець сказав Reuters, що Вашингтон спостерігав за доказами активної торгівлі між Росією та Іраном, але поки що не бачив жодних свідчень того, що постачання вже відбулися.

Нагадаємо, чутки про те, що Іран передасть Росії балістичні ракети вперше з’явились ще минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *