Кая Каллас. Фото: skai.grКая Каллас. Фото: skai.gr
0 0
Read Time:58 Second

Європейський Союз має розробити план випуску єврооблігацій на суму 100 мільярдів євро. Це допоможе фінансувати спільні проєкти в галузі оборони та зміцнити свою безпеку в умовах зростаючої агресії Росії. Таку думку висловила прем’єр-міністрка Естонії Кая Каллас в інтерв’ю агентству Bloomberg.

За її словами, Європа повинна діяти так само злагоджено і рішуче, як вона робила це під час боротьби з пандемією коронавірусу. А також використовувати спільні інструменти для забезпечення своїх інтересів.

За словами Каллас, облігації, які видаються окремими країнами, не мають достатньої сили, але єврооблігації можуть надати потужний стимул. Ця ініціатива має підтримку президента Франції і президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Однак, слід зазначити, що деякі більш економні країни, такі як Нідерланди і Німеччина, можуть бути менш зацікавлені в спільних облігацій для оборони.

Також Кая Каллас повідомила, що після зустрічі з американськими законодавцями в Мюнхені вона залишається оптимістичною щодо погодження Конгресом фінансування України.

Каллас сказала, що ЄС повинен зробити більше для надання зброї Україні. А саме –сконцентруватися на розвитку її промисловості та забезпеченні довготривалих контрактів на постачання. Вона закликала до більш глибокого дослідження запасів зброї та пошуку можливих джерел по всьому світу, які можна було б придбати та відправити до Києва.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *