Єнс Столтенберг. Фото: unian.netЄнс Столтенберг. Фото: unian.net

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою впевненість у тому, що Сполучені Штати не припинять свою участь у Альянсі, попри заяви експрезидента Дональда Трампа. Про це він повідомив на пресконференції у Брюсселі 15 лютого 2024 року.

Столтенберг підкреслив три ключові причини своєї впевненості у продовженні членства Сполучених Штатів у Альянсі. По-перше, він відзначив, що це відповідає національним безпековим інтересам США. По-друге, він наголосив на сильній двопартійній підтримці НАТО у Конгресі. І по-третє, генсек зазначив, що критика спрямована не на Альянс, а на європейських членів НАТО.

Генеральний секретар утримався від критики в адресу Дональда Трампа, наголошуючи на потребі в стабільній системі стримування. Раніше він вже закликав Трампа не підривати цю систему та зберегти єдність у колективній безпеці.

Нещодавно Трамп розповідав на передвиборчому заході погрожував європейським союзникам заохоченням Росії до агресії на них, якщо вони не збільшать свої фінансові внески у безпеку Альянсу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *