Денис Шмигаль. Фото: virus.glavred.infoДенис Шмигаль. Фото: virus.glavred.info

Український прем’єр Денис Шмигаль та голова уряду Польщі Дональд Туск обмінялися думками в телефонній розмові. Головною темою розмови були проблеми на кордоні між їхніми державами. Польські фермери блокують українські фури на деяких кордонних переходах, протестуючи проти великого імпорту зерна.

Шмигаль написав у своєму Twitter, заявив, що Україна і Польща мають спільно діяти, щоб не допустити потоку російської продукції на ринок Європи. Шмигаль висловив подяку польському народу за міцну підтримку в умовах війни.

Туск, своєю чергою, висловив надію, що конфлікт на кордоні буде подоланий за допомогою діалогу та компромісу. Він також підкреслив, що Польща визнає територіальну цілісність України та її прагнення до євроінтеграції.

Фермерські протести тривають вже довгий час не тільки в Польщі, але й по всій Європі. Фермери стверджують, що європейська політика вільного ринку погіршує їхню конкурентну здатність та прибутки. Вони також виступають за збільшення субсидій та захисту від демпінгу.

20 лютого польські активісти мають намір перекрити всі кордонні пункти між Польщею та Україною, а також дороги до залізничних станцій і морських портів. Це може спричинити серйозні труднощі у транспортній та торговельній зв’язках між двома країнами.

Найбільш гучним випадком за час протестів став інцидент біля польсько-українського кордонного пункту “Ягодин – Дорогуськ”, де польські фермери розсипали частку зерна на дорозі з трьох українських фур.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *