Джо Байден. Фото: nypost.comДжо Байден. Фото: nypost.com

Президент США Джо Байден звернувся до спікера Палати представників Майка Джонсона щодо негайного винесення на голосування законопроєкту з додатковим фінансуванням для України, Ізраїлю і Тайваню.

Байден стверджує, що у разі винесення цього законопроєкту на голосування, він безумовно б був прийнятий. Він також наголошує на важливості розгляду цього питання повним складом Палати представників.

Згідно з інформацією, ухвалений Сенатом законопроєкт передбачає значні суми фінансування для підтримки національної безпеки. Зокрема, 61 млрд доларів виділяється Україні для підтримки у зусиллях з протистояння агресії РФ. Ще 14 млрд доларів спрямують Ізраїлю для допомоги у його конфлікті з ХАМАС. Для Тайваню та інших партнерів у Індо-Тихоокеанському регіоні, виділять 4,83 млрд доларів.

Байден зазначив, що ці кошти також сприятимуть створенню нових робочих місць у сфері американської оборонної промисловості. Проте, поки невідомо, чи знайде цей законопроєкт підтримку серед республіканців у Палаті представників, особливо з урахуванням критики з боку спікера Майка Джонсона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *