Патрік Райдер. Фото: espreso.tvПатрік Райдер. Фото: espreso.tv
0 0
Read Time:48 Second

У Пентагоні підтвердили, що США нададуть Україні новітні високоточні бомби великої дальності GLSDB, які можуть бути запущені з місць, що знаходяться поза зоною обстрілу противника. Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер на брифінгу для журналістів.

Його заява, хоч і підтверджує намір надати допомогу, але з міркувань безпеки залишає невизначеними конкретні терміни передачі зброї.

Райдер також наголосив, що Сполучені Штати Америки й надалі тісно співпрацюють з Україною та партнерами у сфері безпеки. Також вони підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в умовах російської агресії.

Бомба має дальність польоту до 150 кілометрів і може бути випущена з високомобільних артилерійських ракетних систем, які вже є в наявності у Збройних Силах України. Снаряд відрізняється високою точністю і може наводитися на цілі за допомогою GPS. Це може значно допомогти Україні на полі бою.

За інформацією Politico, перша партія GLSDB може прибути до України вже в середу, 31 січня. Однак Пентагон не підтвердив цю інформацію і не назвав точну кількість бомб, які будуть передані Україні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *