Будівля Європарламенту. Ілюстративне фото: google.comБудівля Європарламенту. Ілюстративне фото: google.com
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

У середу Європейська комісія випустила офіційну заяву щодо розширення ЄС та внутрішніх реформ. У цьому документі, серед інших пунктів, йшлося про поступове інтегрування потенційних нових членів до спільноти ще до їх приєднання.

Про це пише “Європейська правда”.

У документі докладно розглядаються наслідки можливого розширення Євросоюзу у чотирьох ключових сферах: цінності, політика, бюджет та управління. Це створює основу для внутрішніх реформ у ЄС перед будь-якими майбутніми розширеннями. Також варто зазначити, що Єврокомісія, здається, вирішила відставити угорського комісара Олівера Варгея від розробки цього питання.

Під час презентації нової політики або законодавчого пакету Європейська комісія зазвичай наводить заяву від комісара-доповідача або кількох комісарів, які відповідають за відповідну тематику. Проте, незважаючи на те, що загалом питання щодо розширення є у сфері компетенції комісара Варгеї, прес-реліз Єврокомісії про нього не згадує. Замість цього, він зосереджується на словах віцепрезидента ЄК Мароша Шефчовича, чия відповідальність охоплює інституційні відносини в ЄС та прогнозування розвитку.

Вказано, що країни, які висловлюють бажання приєднатися до співтовариства, мають бути належним чином підготовлені, а процес їх приєднання повинен ґрунтуватися на досягненнях та заслугах.

Комісія висловила підтримку ідеї про поступову інтеграцію потенційних країн-кандидатів у Європейський Союз ще до їхнього фактичного вступу. Процес розширення передбачатиме для цих країн розширені можливості для “поступової інтеграції”, що включатиме надання певних переваг та виконання зобов’язань, пов’язаних із членством у ЄС.

Серед пропонованих змін комісія висловлює рекомендацію переходу від потреби узгодженості до необхідності голосування за кваліфікованою більшістю у певних сферах зовнішньої та безпекової політики.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *