Ядерні ракети. Фото: ua.depositphotos.comЯдерні ракети. Фото: ua.depositphotos.com
0 0
Read Time:57 Second

Китай закликав країни, що володіють найбільшими ядерними потенціалами, погодитися на угоду про невикористання ядерної зброї.

Про це інформує Reuters.

Керівник департаменту контролю за озброєнням МЗС Китаю Сунь Сяобо на Конференції закликав держави, які володіють ядерною зброєю, виконати свої “особливі та пріоритетні зобов’язання” щодо ядерного роззброєння згідно з Конвенцією ООН.

Дипломат вказав, що Конференції з роззброєння слід встановити дорожню карту або графік для міжнародного правового інструменту. Саме це має забезпечити захист неядерних держав від ядерної зброї.

Він також наполягав на тому, що країнам, які мають ядерну зброю, варто перейти до діалогу та підписання угоди про відмову від використання ядерної зброї як першого удару або до оголошення політичного наміру з цього питання.

Нагадаємо, що РФ і Сполучені Штати Америки володіють найпотужнішими ядерними арсеналами. А дві азійські країни –  Китай та Індія – це єдині ядерні держави, які принципово додержуються політики “незастосування першими”.

Також китайський представник закликав зосередитися на створенні правил та протистоянні новим науково-технічним загрозам у сферах, як-от штучний інтелект, космічний та кіберпростір.

Він охарактеризував міжнародну обстановку зі стратегічною безпекою як таку, що вимагає нових рішень. А країни з найпотужнішою військовою могутністю часто “не дотримувалися угод”, щоб “забезпечити собі абсолютну перевагу”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *