Прапори ЄС та України. Фото: kurkul.comПрапори ЄС та України. Фото: kurkul.com
0 0
Read Time:48 Second

Європейська комісія анонсувала новий пакет фінансування загальною сумою 83 млн євро на реалізацію різних гуманітарних проєктів в Україні та Молдові. Про це сповістило видання “Українська правда”.

Загалом 75 млн євро з цього пакету призначені для підтримки України. Ці кошти будуть використані для надання житла, питної води, санітарії, освіти, охорони здоров’я та психосоціальної підтримки постраждалим від війни. Ще 8 млн євро виділять на гуманітарні проєкти в Молдові.

Цей пакет фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги ЄС для України та Молдови, яка з початку повномасштабного конфлікту в 2022 році сягнула 926 млн євро. З цієї суми, 860 млн євро були виділені на проєкти в Україні, а 66 млн євро — на підтримку біженців з України в Молдові.

Крім цього, Європейський союз надавав велику матеріальну підтримку через свій Механізм цивільного захисту, який залучав багато країн-членів. За допомогою цього механізму, в Україну було доставлено близько 140 тисяч тонн гуманітарних вантажів. Вони містили медичну техніку, пожежні автомобілі, генератори, теплий одяг та інше.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *