SkyRanger R70. Фото: meta.uaSkyRanger R70. Фото: meta.ua

Україна отримає від Канади значну партію сучасних безпілотних літальних апаратів SkyRanger R70, які здатні виконувати різноманітні завдання на полі бою. Про це сповістило видання “Укрінформ”.

За словами міністра оборони Канади Біла Блера, країна збирається інвестувати близько 95 мільйонів доларів, щоб надати Україні понад 800 дронів SkyRanger R70. Ці передові бойові апарати, вироблені в Канаді, визнані одними з кращих у світі своєї категорії.

Основною перевагою цих дронів є можливість перевозити різні вантажі до 3,5 кг, в тому числі боєприпаси, що робить їх ефективним інструментом для українських військових на лінії фронту.

Блер зауважив, що дрони допоможуть військовим ЗСУ швидко та точно визначати цілі на фронті. Він також наголосив, що SkyRanger може розпізнавати транспорт і джерела тепла на великій відстані незалежно від погоди.

Чиновник додав, що очікується, що перші безпілотники надійдуть до Збройних сил України вже цією весною, наголошуючи на терміновості та важливості цього постачання.

Контракт із виробником передбачає не лише постачання дронів, але і забезпечення запасних деталей і послуг з обслуговування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *