Євген Мойсюк. Фото: mil.in.uaЄвген Мойсюк. Фото: mil.in.ua

Президент країни Володимир Зеленський ввів нову посаду – спеціального уповноваженого з питань реалізації міжнародних безпекових гарантій та розвитку сил оборони України, і призначив на цю посаду Євгена Мойсюка.

Мойсюк вже відзначався в армійському керівництві, обіймаючи посаду заступника колишнього Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Проте, відставка Залужного призвела до перезавантаження військового ланцюга командування, у результаті чого Мойсюк отримав нову ключову посаду.

Ця ініціатива Зеленського свідчить про його рішучість модернізувати систему оборони. Мойсюк, як колишній командувач Десантно-штурмових військ, має багатий військовий досвід.

Нагадаємо, що Пентагон висловив готовність до співпраці з новим головнокомандувачем українських Збройних сил, підтверджуючи тим самим стійкий зв’язок між Сполученими Штатами та Україною в питаннях безпеки. Європейська комісія також висловила впевненість у подальшій незмінності підтримки Європейським Союзом України, навіть після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *