Денис Шмигаль. Фото: galka.if.uaДенис Шмигаль. Фото: galka.if.ua

У рамках дебюрократизації армії уряд України впроваджує цифровий облік військового майна та планує надати командирам право списувати його без зайвих формальностей. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі 13 лютого.

За словами Шмигаля, метою Кабінету міністрів є зменшення бюрократичної тяганини в армії та звільнення командирів від надмірного паперового навантаження. Тому вже запущено процес цифровізації обліку військового майна, який має бути завершений в стислі терміни.

Однією з ключових змін є перехід до електронного обліку військового майна, що спростить роботу командирів та звільнить їх від непотрібної адміністративної тяганини. Командири тепер зможуть ефективно керувати своїми ресурсами, оскільки облік військового майна вже перейшов до електронної форми.

Додатково прем’єр-міністр Шмигаль підкреслив важливість спрощення процесу списання військового майна. За його словами, командири отримають право списувати майно своїм наказом, не чекаючи погодження вищих посадовців. Це стосується майна вартістю до 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Це нововведення не лише полегшить процес управління армійськими ресурсами, але й дозволить швидше та ефективніше реагувати на ситуації. Важливо відзначити, що ці норми не будуть поширюватись на зброю, але вони створюють можливість списувати без зайвої бюрократичної тяганини знищене обладнання, таке як дрони, боєприпаси, автомобілі та інше майно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *