Владислав Косіняк-Камиш. Фото: ReutersВладислав Косіняк-Камиш. Фото: Reuters

Очільник Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш розповів, що до Українського легіону зголосилося вступити вкрай мало громадян України.

Про це повідомляє видання Wirtualna Polska.

Відповідно до двосторонньої безпекової угоди між Києвом та Варшавою було передбачено створення Українського легіону на території Польщі. За домовленостями між президентами обох країн бійців мали б навчити, надати необхідне озброєння та підготувати до оборони України.

За таких умов польська армія зобов’язалася надати належну підготовку, а Україна мала б займатися рекрутингом до легіону. Косіняк-Камиш запевнив, що його держава підготувалася до положень угоди та готова тренувати український військових.

За словами міністра, загалом Республіка Польща вже підготувала орієнтовно 20 тисяч солдатів з України, які наразі вже виконують бойові завдання.

Втім, він додав, що не може нести відповідальності за рекрутинг, оскільки вступити зголосилося занадто мало осіб. Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що на початку кількість укладених договорів була дуже високою, з такою швидкістю могли б сформувати одну бригаду. Однак надалі кількість охочих різко впала.

Нагадаємо, у липні на полях саміту НАТО голова МЗС Польщі Радослав Сікорський казав, що до легіону вже зареєструвалося кілька тисяч українських громадян. Згодом деякі ЗМІ писали, що це питання так і залишилося на рівні ідеї, а не запровадженою ініціативою, оскільки на момент оголошення таких цифр Сікорським про офіційну реєстрацію навіть не йшлося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *