Барньє представив новий склад уряду. Фото: bykvu.comБарньє представив новий склад уряду. Фото: bykvu.com

Французький очільник уряду Мішель Барньє представив свою команду після довготривалого перехідного періоду тривалістю два місяці. Про це повідомляє видання Politico.

Глава Франції Емманюель Макрон обрав нового прем’єра, правоцентриського політика Мішеля Барньє, 5 вересня. Наразі він сформував кабінет міністрів, який, на думку політичних експертів, найбільш правий за останні десять років.

Зокрема до його складу ввійшли кілька членів попереднього уряду, а ще консерватори та центристи. На посаду міністра внутрішніх справ призначили Бруно Ретайло, який відомий своєю жорстокою позицією щодо міграційних питань. Декілька партнерів Макрона були схвильовані таким вибором.

Натомість міністерство закордонних справ очолив Жан-Ноель Барро, який представляє демократичний рух та підтримує президента Макрона. Він також висловлювався проти вторгнення Росії в Україну.

На місці міністра Збройних сил Франції вирішили залишити Себастьяна Лекорня.

Водночас у заяві канцелярії прем’єра йдеться про те, що новообраний уряд має у пріоритеті покращення рівня життя громадян Франції, там хочуть гарантувати безпеку та контролювати міграцію. Зокрема прагнуть підвищити економічну привабливість Франції та стримувати борг.

Нагадаємо, Емманюель Макрон ухвалив рішення розпустити парламент через поразку своєї партії на виборах до парламенту ЄС. Попередній очільник уряду пішов у відставку 16 липня, з того часу Макрон проводив консультації щодо нового прем’єра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *