Володимир Путін. Фото: Слово і ділоВолодимир Путін. Фото: Слово і діло

Глава Росії Володимир Путін планує поїздку до Монголії, оскільки його запевнили, що не арештують попри ордер МКС. Країна визнає організацію, тому мала б виконати зобов’язання. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Путін відправиться до Монголії вже наступного тижня, у вівторок, 3 вересня. Це стане першим візитом диктатора до країни-члена МКС після видачі ордера на його арешт через звинувачення у протизаконній депортації дітей з території України.

Щодо гарантій з боку Монголії запитували речника РФ Димитра Пєскова. За його совами, у них немає такої проблеми. Видання також зазначило позицію близького до Кремля політичного консультанта Сергія Маркова. Він зауважив, що перед будь-якими закордонними поїздками обговорення формату відбувається заздалегідь. Тож держава, в яку поїде лідер Кремля, надає 100% гарантії, що ні Путіна, ні когось із членів делегації не затримають.

Зазначимо, що попередньо Путін не наважувався на подібні поїздки. Зокрема він не поїхав на минулорічний саміт лідерів БРІКС, що проходив у Південній Африці. Також він не завітав на саміт «Великої двадцятки» (G20) у 2023 році в Індії, хоча держава й не визнає Міжнародний кримінальний суд.

У МЗС України закликали, аби Монголія все ж виконала обов’язковий міжнародний ордер на арешт та передала Путіна до МКС в Гаазі. Україна висловила сподівання, що монгольський уряд усвідомлює той факт, що Путін – воєнний злочинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *