Емманюель Макрон. Фото: Getty ImagesЕмманюель Макрон. Фото: Getty Images

Французький президент Емманюель Макрон провів зустріч з лідерами лівих сил, аби сформувати наступний уряд після проведених у липні виборів. Про це повідомляє видання ВВС.

У Єлисейському палаці напередодні переговорів, які Макрон розпочав у п’ятницю, 23 серпня, заявили, що президент дотримується вимог виборців та результатів їхнього волевиявлення. Чиновники з кола президента Франції наголошують, що йому потрібна більшість, аби уникнути спроби імпічменту першим же вотумом недовіри.

Політична сила «Новий народний фронт» прагне, аби прем’єром стала 37-річна Люсі Касте. Вона має економічну освіту, втім, як зазначає видання, має досить мало шансів для того, аби її обрали главою уряду. Під час розмови з президентом, Касте зауважила, що лідери лівих сил прагнуть нагадати йому – треба мати повагу до результатів голосування.

Також вона заявила, що необхідно вивести країну з паралічу, в якому вона наразі перебуває. Касте попередила президента Макрона, що рішення про призначення іншого прем’єра означатиме те, що він не прислухався до виборців, які прагнуть зміни політичного курсу.

Відомо, що у понеділок лідер Франції проведе зустріч з ультраправим «Національним об’єднанням» та з очільником групи республіканців у Національних зборах.

Як відомо, жодна партійна група не здобула понад 289 голосів, аби отримати більшість у Національних зборах – парламенті Франції. Наразі президент Макрон не надав ніякої інформації щодо ймовірної кандидатури на пост прем’єра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *