Іран. Фото: Цензор нетІран. Фото: Цензор нет

Іран звернувся до Росії з проханням надати сучасні системи для сил протиповітряної оборони під час підготовки до можливої війни з Ізраїлем. Про це повідомляє видання The New York Times.

Медіа посилається на іранські ЗМІ та власні джерела серед чиновників країни. У понеділок, 5 серпня, до Ірану з візитом прибув російський міністр оборони Сергій Шойгу. Такий приїзд відбувся на тлі того, як Тегеран погрожує Єрусалиму атакою.

Ескалація конфлікту між Ізраїлем та Іраном посилилася після того, як вбили лідера політичного крила ХАМАС. Очікується, що відповідь стане потужним ударом, схожим до обстрілу Ізраїлю 13 квітня. Тоді союзники допомагали перехоплювати цілі. Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомляв партнерам, що відплата може відбутися у понеділок, але цього не сталося.

Шойгу провів зустріч з президентом Масудом Пезешкіяном і генералом Мохаммадом Багері. Після обговорень він заявив, що РФ готова до міцної співпраці з Іраном щодо проблем регіонального питання. Тоді як генерал Багері наголосив, що зв’язки між країнами глибокі, довгострокові та стратегічні. Він додав, що вони лише розширюватимуться за нового уряду держави.

Видання стверджує, що російська влада, попри економічні та культурні відносини з Ізраїлем через велику кількість євреїв у країні, не може відмовити Ірану в допомозі. Це пов’язано з тим, що для Кремля надважливо мати іранські безпілотники у збройному протистоянні з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *