Джо Байден. Фото: lemonde.frДжо Байден. Фото: lemonde.fr

Президент Джо Байден, коментуючи масований ракетний удар росіян по Україні, сказав, що демократичний світ не може ігнорувати агресію РФ. Тож США та їхні союзники по НАТО цього тижня повідомлять про нові заходи щодо посилення ППО України, йдеться в заяві американського лідера, оприлюдненій на сайті Білого дому.

Як відзначив американський лідер, внаслідок російської атаки загинули десятки мирних українців. Також є руйнування та жертви в найбільшій дитячій лікарні Києва. Ці ракетні удари, за словами Джо Байдена, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії.

У такий момент, на переконання глави Білого дому, дуже важливо підтримувати Україну та не ігнорувати агресивні дії Росії.

Джо Байден сказав, що найближчими днями на саміті НАТО зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і надішле чіткий месидж, що підтримка України з боку США є непохитною.

«Разом із нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи щодо зміцнення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста та цивільне населення від російських ударів», – пообіцяв американський лідер.

Нагадаємо, 8 липня російські військові здійснили масовану атаку по Україні з застосуванням 40 ракет різних типів. Вибухи лунали Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Покровську.

В українській столиці ворожі боєприпаси влучили в житловий будинок, корпус дитячої лікарні «Охматдит» та медцентр.

У Кривому Розі ракета частково зруйнувала адміністративну будівлю приватного підприємства, забравши життя 11 працівників. Переважна більшість загиблих – жінки.

За останніми даними, які навів президент Володимир Зеленський, внаслідок масованого ракетного удару Росії по Україні 8 липня загинули 38 людей, у тому числі четверо дітей. Ще 190 осіб постраждали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *