ЄС заморозив 30 млн євро, які планував виділити Тбілісі на підтримку у сфері оборони. Про це розповів журналістам посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський на конференції, що проходить у грузинській столиці та присвячена розширенню євроблоку, повідомляє проєкт «Радіо Свободи» «Ехо Кавказу».

За словами дипломата, заморожування коштів – лише перший крок, надалі будуть інші.

Герчинський пояснив, що Євросоюз скорочує пряму допомогу грузинському уряду. Натомість переорієнтує її на громадянське суспільство та ЗМІ цієї країни.

Посол також зазначив, що наразі вступ Грузії до ЄС припинено. Він сподівається, що в наступні п’ять років євроблок очікує нова хвиля розширення. Однак незрозуміло, чи стане Тбілісі частиною цього руху.

«Я не можу собі уявити, що цього року Грузія рушить уперед, зробить кроки, бо лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу. Тепер вони терпляче чекають на більшу ясність від уряду цієї країни», – сказав Павло Герчинський.

Нагадаємо, після ухвалення парламентом Грузії скандального закону про іноагентів топпосадовці ЄС неодноразово попереджали, що евроінтеграційні наміри Тбілісі будуть поставлені на паузу.

Це сталося на тлі того, що з Україною та Молдовою почалися офіційні переговори про вступ до ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *