0 0
Read Time:51 Second

Дострокові парламентські вибори у Франції, про проведення яких напередодні, 9 червня оголосив президент Емманюель Макрон, стали несподіванкою для багатьох. Прем’єр країни 35-річний Габріель Атталь намагався відмовити главу держави від такого кроку, повідомляє BFMTV.

За даними видання, наймолодший з усіх очільників уряду у сучасній історії Франції, намагався переконати Емманюеля Макрона утриматися від радикальних кроків. Прем’єр вмовляв обмежитися відставкою уряду і утриматися від розпуску Національних зборів.

Повідомляється, що розмова лідерів відбулася ввечері 9 червня після оголошення попередніх результатів виборів до Європарламенту.

Проте президент відкинув пропозицію прем’єра. На переконання голови держави, Габріель є «найкращою людиною для ведення кампанії» на майбутніх виборах у парламент.

Відзначимо, що за попередніми результатами виборів в Європарламент французи здебільшого підтримали правопопулістську партію «Національне об’єднання» (RN). Ця політсила отримала приблизно 30%. Тоді як партія «Відродження» Макрона – вдвічі менше.

Коментуючи результати голосування президент, звертаючись до французів, сказав, що почув їх послання та їх занепокоєння, повідомляє AFP.

Дострокові парламентські вибори у Франції відбудуться у два тури: 30 червня та 7 липня.

26 липня у Парижі відкриються літні Олімпійські Ігри.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *